Sori epäaktiivisuuteni, mutta nyt kirjoittelen täällä taas :P Motivaatio vähän hukassa kun ei ole oikein lukioita, mutta tässäpä tämä tarinan osa:

-

Kun suurikokoinen johtajamäyrä juoksi ulos leiristä, pari mäyrää seurasi sitä, mutta muut jäivät. "Klaaninvanhimmat, tulkaa apuun!" Kidetähden kipakka huuto kuului suurkiveltä ja samassa tuo musta kissa olikin jo taistelun tiimellyksessä.

Hallpentu pysytteli edelleen Ihakuuran, sisarensa ja Ihakuuran pentujen kanssa pentutarhan toisessa pesässä. Kamala mäyrien ja veren lemu vain voimistui voimistumistaan, ja Hallapentu vinkaisi: "Voinko auttaa jotenkin..?"

"Kumpa voisitkin" Ihakuura maukaisi epätoivoisena. "Mutta miksi nuo mäyräksi nimetyt olennot sitten tekevät tätä?" Aurinkopentu kysyi. Ihakuuran silmät muuttuivat viiruiksi ja hä katsahti ylös kattoon, ihankuin hän olisi miettinyt jotain todella suurta. "Sen te saatte kysyä Tuulikukalta tämän jälkeen" Tämä vastasi pitkän ajan jälkeen. "Okei?" Aurinkopentu miukui hölmistyneenä.

Keskustelu oli vienyt pentutarhassa lymyilevien kissojen huomion pois siitä faktasta, että he olivat suuressa vaarassa. "Te ETTE koske MINUN pentuihinin likaiset raadonläjät!" Kuului naaraskissan vihainen sihaus pentutarhan ulkopuolelta. Tämä naaras oli Tähdenlento. Pentutarhaan oli ryntäämässä naarasmäyrä, varmaankin saaliin toivossa. Kyseinen mäyrä oli karannut Leosielun ja Okasydämen kynsistä. "Odota rakas!" Onnikynsi rääkäisi kun huomasi Tähdenlennon lähteneen yksin mäyrän perään, ja alkoi seurata tätä.

Samaanaikaan tilanne alkoi helventyä aukiolla. Monet mäyrät olivat jo juosseet karkuun, oli vain kaksi jäljellä. "Tajutkaa jo, teillä ei ole mahdollisuuksia!" Verinen soturi nimeltä Pöllöliito murisi vihaisesiti hyökäten pienen urosmäyrän niskaan. Omarkuono tuli apuun, ja kohta he jo karkottivat kyseisen mäyrän. Toisaalla Piikkiturkki, Pilvitanssi ja Ruohonsydän olivat karkottaneet suurikokoisemman urosmäyrän.

Pentutarhasta kuului sähinää, ja aukion kissat huomasivat sen.

Mäyrä oli melkein päässyt Ihakuuran pesään, mutta Tähdenlento ja Onnikynsi olivat pysäyttäneet sen. Tähdenlento oli kuitenkin tällähetkellä naarasmäyrän alapuolella, todella pahassa tilanteessa. Onnikynsi yritti auttaa mutta mäyrä ei hievahtanut. "Apua!" Hän pyysi.

Pöllöliito oli voimissaan ja ryntäsi apuun, Leosielu mukanaan.