"Oletteko te niitä uusia pentuja, miten olette nyt jo täällä jos vasta synnyitte tänään?" Maukui yllättäen Taivastassu pennuille. "Hei senkin hiirenaivo eivät he ole niitä pentuja jotka syntyivät ihan tänään, nämä on niitä jotka syntyivät pari auringonhuippua sitten" Juuritassu tuhahti kaverilleen ja tönäisi häntä haastavasti. "Me tästä lähdetäänkin, ja me ollaan Aurinkopentu ja Hallapentu" Aurinkopentu vastasi ja vinkkasi Hallapennulle silmää vinkiksi. "Niin, me menemme" Hallapentu köhäisi nopeasti ja nyökkäsi sisarelleen. Pennut lähtivät kohti oppilaiden pesien tunnelia, ja Taivastassu huusi heidän peräänsä: "Älkää yrittäkökkään mennä sinne nukkumaan, pennut!"

Oppilaiden pesien ja soturiaukion välillä oli aika pitkä tunneli, joka oli tehty lehdistä ja tikuista. "Tämän tekemiseen meni varmaan paljon aikaa" Hallapentu ajatteli ääneen ja katseli ympärilleen. "Totta.. ei vain rikota tätä" Aurinkopentu totesi ja pennut jatkoivat eteenpäin.

Oppilaiden pesillä ei ollut tällähetkellä ketään, ja se oli muutenkin aika simppeli paikka. Siellä oli kolme pesää, jokainen yhdelle oppilaalle. Keskellä oli pieni hiekkatilkku ja sammalkasa.

Hallapentu katsoi ylös ja huomasi että oli jo todella myöhä. Yhtäkkiä hän oivalsi kuinka värynyt hän oli, ja hänen kehonsa oli turtunut. "Hallapentu, Aurinkopentu! Missä te olette?!" Kuului naaraskissan ulvonta aukiolta päin. "Voi ei, se on varmaan äiti!" Aurinkopentu miukaisi ja alkoi laukata takaisin aukiolle. Hallapentu seurasi siskoaan niin kovaa juosten kuin pystyi.

Kohta pennut saapuivat aukiolle, jossa he näkivät huolestuneen Tähdenlennon puhumassa päällikölle. "Me olemme tässä" Hallapentu maukui peloissaan äidilleen. Tähdenlennon pää kääntyi ja hän maukui huojentuneena: "No hyvä, olin jo lähettämässä partiota peräänne! Mutta nyt nukkumaan, näytätte rottaväsyneiltä"