- Skip nukkumisen yli -

 Hallapentu oli ensimmäinen joka heräsi pesässään, ja aamun auringonsäteet paistoivat hänen silmiinsä kirkkaina kuin helmet. Hän mietti menisikö leikkimään ulos vai herättäisikö äidin. Hänen ajatuksensa katkesivat kuitenkin kun hän alkoi haistaa luotaantyöntävää lemua, aukiolta päin. ^Ehkä se tulee jostain kasvista leirin ulkopuolelta?^ Hallapentu mietti, mutta haju vain voimistui. Hän päätti herättää emonsa ja siskonsa, koska kuka tiesi mikä siellä lymyili. "Mikä tämä lemu on?" Vikisi Aurinkopentu ja nyrpisti kuonoaan. Hallapentu näki kuinka hänen emonsa Tähdenlennon silmät muuttuivat viiruiksi ja häntä pörhistyi.

"Menkää herättämään Ihakuura ja hänen pentunsa ja pysykää heidän kanssaan pesässä. Minä herätän muut heti paikalla." Tähdenlento sihisi, ja lähti pesästä hiipien. "Minua pelottaa.." Aurinkopentu vinkui peloissaan. Hallapentu pelkäsi sisältä mutta hän tiesi että heidän piti suorittaa tehtävänsä, joten hän lähti Ihakuuran ja hänen pentujensa pesälle. Aurinkopentu seurasi.

"Teidän pitää herätä heti!" Hallapentu miukui Ihakuuralle. Ihakuura heräsi ja huomasi lemun ja säikähti. "Pysykää te minun kanssani, emonne varmaan hakee jo sotureita" Ihakuura ohjasi ja otti Aurinkopennun ja Hallapennun pesäänsä. Aukiolta alkoi kuulua sähinää ja murinaa, sekä kissojen ääniä. Lemu sekoittui johon vielä hirveämpään..

- Aukiolla -

"Kettuja, kettuja! Kaikki hereille!" Kuului Linnunsilmän hätäinen ääni, hän yritti varoittaa klaania. Kohta unenpöpperöisiä sotureita tuli lisää aukiolle, ja he hyökkäsivät kettujen kimppuun joita pursusi leirin suuaukosta. Tähdenlento juoksi päällikön pesälle herättämään Kidetähden.

Ensimmäisenä sisään oli tullut suuri uroskettu, joka oli varmaan kettulauman johtaja. Sen perässä oli tullut pari naaraskettua ja yksi uroskettu. Sitten tuli vielä kaksi pienikokoisempaa kettua, jotka opettelivat varmaankin taistelua vasta. Suuri uroskettu hyökkäsi Linnunsilmän kimppuun, koska hän tämä oli suuaukon edessä. Se sai Linnunsilmään yhden vahvan iskun lapaan, mutta sen jälkeen Linnunsilmä hyppäsi ketun selkään ja alkoi kynsiä sen niskaa etutassuillaan. Kettu oli liian hidas Linnunsilmälle joka sai siitä hyvän otteen. Pilvitanssi ryntäsi apuun, ja meni puremaan ketun häntää, ja kettu ulvaisi kivusta. Se sai ravisteltua Linnunsilmän pois ja hän paiskautui maahan kivuliaan näköisesti, eikä noussut. Pilvitanssi oli kuitenkin saanut ketun hännän katkaistua ja se juoksi verisenä ulos leiristä.