Pari kuuta oli vierähtänyt leppoisasti, ja Hallapentu oli jo kolme kuuta vanha. Päivät kuluivat nahistellessa ja leikkiessä pentutovereiden kanssa, sekä saalistaessa perhosia. Päähenkilömme olikin saanut tutustua uusiin tuttavuuksiin, oranssiturkkiseen sinisilmäiseen kolliin Liitopentuun, vaaleansiniseen ruskeasilmäiseen kolliin Jääpentuun ja valkoiseen ruskeasilmäiseen naaraaseen nimeltä Valkopentu.

Hänestä ja Liitopennusta oli tulleet kaikista parhaat ystävät, mutta he kaikki olivat kavereita keskenään.

Eräänä kauniina aurinkosena hiirenkorvan aamuna, pennut olivat heränneet vähän liian aikaisin.

"Soturit ovat vain laiskoja karvapalloja ja eivät jaksa herätä! Meistä tulee tuhat kertaa parempia saalistajia kun olemme isoja" Liitopentu selitti tovereilleen. "Mutta heillähän on rutiinit joita he noudattavat?" Valkopentu huomautti. "Ketä rutiinit kiinnostavat, minä auttaisin klaania ehdoitta!" Hallapentu väitti heilutellen häntäänsä. "Hallapentu on oike--?!" Liitopentu naukui kunnes joku pisti häntänsä hänen suunsa eteen. Lauseen pysäyttävä olikin Ihakuura, joka oli juuri herännyt pesästään.

"Nuori herra, kun olet oppilas sinä TOTTELET ohjeita tai sitten ITKET JA TOTTELET" Hän maukui Liitopennulle ja otti hännän pois tämän suulta. Valkopentu hihitti hieman, kunnes Ihakuura katsoi häntä närkästyneesti ja hän lopetti.

"Minä muistan vieläkin sen mäyrähyökkäyksen" Aurinkopentu vaihtoi aihetta. "Minä myös, te olitte ihan vastasyntyneitä" Hallapentu vitsaili. "Te olitte kahden päivän ikäisiä, camoon" Jääpentu tuhahti. "Muuten, emonne sanoi että minun pitäisi kysyä Tuulikukalta miksi mäyrät tekevät noin, enkä ole vieläkään kysynyt" Hallapentu tajusi.

Hän suuntasi parantajanpesälle, jättäen muut pennut taakseen. Hallapentu oli päättänyt saada vastauksia. Sen verran hän kuitenkin tiesi että mäyrät eivät pitäneet kissoista, mutta Ihakuura oli sanonut että Tuulikukka osasi selittää sen paremmin.

Kohta Hallapentu saapui parantajanpesälle, ja näki Tuulikukan järjestelemässä yrttejä. "Hei, onko sinulla aikaa jutella?" Hallapentu aloitti. "On, kerro vain" Tuulikukka vastasi ja kääntyi Hallapentuun päin.